Welk model TV lift moet ik kiezen?

Eigenlijk is er, voor het kiezen van de juiste TV lift, informatie nodig als de  hoogte van het scherm (zonder voet) en de VESA-maat van de televisie. Op basis van deze maten en de door u gewenste kasthoogte kunt u de keuze beperken tot enkele modellen die voor u geschikt zijn. Zorg er daarbij voor dat de slaglengte (het aantal mm dat de lift uitschuift) voldoende is om de gehele hoogte van het scherm uit de kast te heffen en houdt daarnaast rekening met de dikte van de eventuele scharnierende klep. Daarnaast is een belangrijke factor de inbouwmaat die u heeft in het meubel, dus kort gezegd hoe hoog de lift maximaal kan zijn in de laagste stand. Gebruik voor een snelle keuze het filter op de categorie-pagina op de site.

Passen alle toestellen op de TV liften?
Vrijwel alle toestellen passen op onze TV-liften. Indien uw TV voldoet aan één van de volgende VESA standaards is er altijd een oplossing; 50x50, 75x75, 100x100, 200x100, 200x200, 400x100, 400x400, 600x200, 600x400 en optioneel 800x400 mm (tussenliggende maten passen uiteraard ook).

In werkelijkheid houdt dit in dat dus circa 95% van de schermen past zonder aanpassingen te hoeven doen. Past uw toestel onverhoopt toch niet, dan kan de TV lift in de meeste gevallen eenvoudig worden aangepast zodat het toestel wél past.

Ophanging, schroeven, schroefgaten, "VESA"

De schroeven voor het monteren van de TV aan de TV lift zijn niet meegeleverd, wat nu?
Dat klopt. Dit is omdat TV fabrikanten verschillende draadsoorten en lengtes gebruiken. Hierdoor is het voor ons onmogelijk om voor iedere televisie de juiste bouten mee te leveren. Bij iedere willekeurige bouwmarkt of ijzerwarenwinkel zijn deze bouten los te verkrijgen.

Mijn tv heeft op de achterzijde 6 schroefgaten maar op de beugels van de TV lift zitten slechts 4 bevestigingspunten, is dit een probleem?
Nee, dit is geen probleem. In dit geval  gebruikt u gewoon de buitenste 4 schroefgaten. In principe zijn de twee bovenste twee schroefgaten zelfs al voldoende.

Mijn TV past niet op de door jullie meegeleverde beugel, wat nu?
Vrijwel alle toestellen passen op de meegeleverde beugels, slechts enkele uitzonderingen daargelaten. Blijkbaar is uw toestel één van deze uitzonderingen. Waarschijnlijk is dit eenvoudig op te lossen, neem hiervoor contact met ons op zodat we samen een passende oplossing kunnen vinden.

Wat is VESA?
VESA is een universele standaard van de bevestigingspunten achterop uw LCD TV, Plasma TV of TFT scherm.

Welke VESA standaarden zijn er?
VESA MIS-D 12” -  22,9” beelddiagonaal met bevestigingspunten VESA 50x50 VESA 75x75 en VESA 100x100

VESA MIS-E 23” – 30,9”beelddiagonaal met bevestigingspunten VESA 200x200 en VESA 200x100

VESA MIS-F 31” – 65”beelddiagonaal met bevestigingspunten in een variabel patroon, horizontaal max. 935 mm, verticaal max. 512 mm

Op welke spanning werken de tv liften?
24Vdc, de motoren worden gevoed via een transformator van 220 naar 24 Volt. (50/60Hz, 1,2 A).

Wat zijn de inbouwmaten van uw televisie liften?
Alle maatvoeringen kunt u, in de vorm van producttekeningen, downloaden via de button Downloads of op de productpagina van de door u gewenste lift.

Kan ik een TV lift ook omgekeerd monteren?
Jazeker, bij alle modellen van Venset is dit mogelijk. Bij de A- en C-modellen (ST700 en ST1000) dient alleen de looprichting hiervoor te worden veranderd. Bij de Deluxe-liften is dit niet mogelijk, deze werken enkel in 1 richting.

Is het mogelijk om met één afstandsbediening meerdere TV liften aan te sturen?
Ja dit kan, het is tevens mogelijk om met meerdere afstandbedieningen één lift te besturen. Met de modellen ST700C/ST1000C is het mogelijk om maximaal 6 TV-liften met elkaar te synchroniseren. Dit kan handig zijn als een heel groot scherm gelift moet worden of als er, bijvoorbeeld in een vergaderkamer, meerdere televisies tegelijk omhoog of omlaag moeten.

Is de maximale uitslag van de liften te begrenzen?
Dat is bij enkele modellen mogelijk, bijvoorbeeld bij de ST700A/B/C, de ST1000A/B/C, de ST660 en ST999. Bij de A,B en C-modellen kan tevens de ondergrens begrenst worden.

Verschillende instructievideo's zijn te vinden via onderstaande link:
https://www.venset.com/More/Sync